Hvert år d. 24. juni trækker Firenze i festtøjet og fejrer byens skytshelgen San Giovanni – Johannes Døberen.

Fejringen starter fra morgenstunden med morgenmesse og historisk optog igennem centrum af byen, hvor deltagerne er klædt ud i historiske kostumer. Festlighederne slutter kl. 22 med et gigantisk festfyrværkeri over Arno floden, som du ikke må gå glip af.

Historisk fodbold

I løbet af dagen bliver den historiske fodboldkamp Il Calcio Storico afviklet på Piazza Santa Croce. Il Calcio Storico er en gammel form for fodbold, der blev spillet i det antikke Grækenland og Rom. Set med nutidens øjne minder boldspillet nærmere om rugby end fodbold, da det går meget voldsomt for sig, men det er en oplevelse at overvære.

Turneringen spilles mellem et hold fra hver af Firenzes fire kvarterer: Santa Croce – de blå, Santa Maria Novella – de røde, Santo Spirito – de hvide og San Giovanni – de grønne. Der er ingen pokal til vinderen, til gengæld kan vinderholdet prale af at have vundet over de andre af byens kvarterer.

Festa del gelato

De senere år har fejringen af San Giovanni fået et kælenavn – Festa del gelato. Efter festfyrværkeriet over Arno floden, er det nemlig blevet tradition at spise is. Så skynd dig til den nærmeste gelato-bod efter fyrværkerishowet og få en bid af din yndlingsis – det gør alle florentinerne. Læs mere om Firenzes festivaler og højtider her.