Én af de spændende byer, du har mulighed for at besøge, når du er på ferie i Firenze, er den smukke universitetsby Pisa. Byen er kendt for sin arkitektoniske skønhed og det skæve tårn.

En tur til Pisa går gennem det smukke toscanske landskab, og det tager ikke mere end fem kvarter, så står du i Pisa. Det første du skal se, når du ankommer til byen er Piazza dei Miracoli – Pisas turistcentrum.

Pladsen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det er her, du finder det skæve tårn i Pisa – Kampanilen, samt domkirken, dåbskapellet og kirkegården Camposanto.

Tårnet har aldrig været lige

Det skæve tårn i Pisa har helt fra starten været skævt. Det begyndte således allerede at hælde under opførslen, men man valgte at færdiggøre tårnet på trods af hældningen. I løbet af 1900-tallet begyndte tårnet at hælde yderligere, og tårnet blev lukket.

Efter en omfattende restaurering fik man stoppet hældningen, så der nu igen er adgang til tårnet. Tårnet er noget af et syn, da den øverste del hælder hele 5 meter!

Efter besøget på Piazza dei Miracoli kan du med fordel tage et kig forbi Piazza dei Cavalieri, hvor du finder Pisas berømte universitet Scuola Normale, som blev grundlagt af Napoleon i 1810.

Kig ind i botanisk have

I nærheden af Scuola Normale finder du også Pisas botaniske have, som er én af de ældste botaniske haver i Europa. Her kan du gå en afslappende tur rundt i haven og nyde de mange flotte blomster, planter og træer.

Prøv en sejltur

Er du i det hele taget mere til at opleve Pisa i et afslappet tempo, så kan du med fordel tage en sejltur på Arno-floden. En tur koster kun €5 og fra båden, kan du se mange af byens seværdigheder.

Shopping

Er du taget til Pisa for at shoppe, så finder du de fleste butikker omkring Corso Italia, men er du på udkig efter nogle lidt anderledes butikker, så skal du tage til Stretto Borso. Her finder du byens mest interessante butikker og kendte mærkevarebutikker. Her undgår du også alle souvenirshoppene. Hvis du er på udkig efter antikviteter og kunsthåndværk, så skal du tage til Piazza delle Vettovaglie, hvor der hver dag er et marked, hvor du kan finde en masse lokale kunsthåndværksgenstande, lædertasker, lervarer og meget mere.

Transport

Du kan tage på arrangerede halvdagsture til Pisa med blandt andet Viator eller CityDiscovery, hvor en guide fortæller om byens seværdigheder, og du bliver kørt til og fra Pisa i bus. Vil du hellere udforske byen på egen hånd, kan du selv tage toget fra Firenze til Pisa. Turen tager omkring en time, og togene går fra Santa Maria Novella stationen i Firenze flere gange om dagen. Billetterne koster omkring 60 kroner.

Skal det være ekstra mageligt? Så nyd fleksibiliteten, som en lejebil giver.

Se flere udflugter fra Firenze her.

 

 

Oplevelser: Udflugter